2m

Miles - Moderne højtydende 2m konstruktion2m klassen er svæveflyvningen's enkleste klasse med modeller som er godmodige og enkle at trimme og flyve med. Modellerne har typisk polyhedral (kraftigt opadgående tipper), som er nødvendigt for at styre en model kun med højde- og sideror.

Dette gør på ingen måde disse modeller kedelige.

I hånden på en rutineret pilot, kan man deltage og placere sig i normale F3J konkurrencer, hvor man er oppe imod det ypperste i svævemodeller. Det gælder dog kun hvis vinden ikke er for kraftig. Ved blæsende forhold bliver en klassisk 2m model hurtigt for langsom og kan ikke flyve så godt imod vinden, som de dyrere modeller. Men i rolige forhold, er det fortrinlige modeller, som virkeligt kan konkurrere med langt dyrere grej.

Dr. Mark Drela's 2m Aegea - Klik på billedet for at gå til denne side2M konkurrencen blev startet af to SMSK medlemmer i 1988. Målet var at etablere en konkurrence der skulle være tilgængelig for alle, uanset alder og økonomi. Samtidig skulle de fleste modelflyvere kunne deltage, da reglerne var meget enkle. Der konkurreres om en vandrepokal, som klubben har fået sponseret. Den nye klasse blev hurtigt meget populær over hele landet.

Senere forsøgte vi at eksportere 2M konkurrencen til udlandet ved at lave en international postkonkurrence, men det blev desværre ikke den store succes. Senest har vi prøvet med en nordisk postkonkurrence, hvor alle piloter med en 2M svæveflyver fra Island, Norge, Sverige samt Finland og Danmark er inviteret til at deltage. Klubben har indstiftet en vandrepokal til den nordiske 2M konkurrence.

2m klassen har i den senere årrække haft en vigende interesse i forhold til de mere højtydende DLG svævere, som ejheller kræver komplicerede spil for at starte. Og denne vigende interesse har vi nu i klubben taget som et vink med en vognstang om at der ikke er interesse for flere stævner på højt niveau i 2m klassen. Derfor vil vi i fremtiden i klubben nok altid have en eller flere 2m modeller til rådighed for skoling af piloter, men ikke arrangere stævner i klassen.

Stævner vil vi istedet arrangere i de klasser, som viser mest aktivitet som f.eks. DLG/F3K, F3J.